Željko Lukač

Željko Lukač završio je magisterij iz poslovnog upravljanja (MBA) na Sveučilištu Texas u Austinu.

Nakon završetka magisterija g. Lukač sudjeluje u osnivanju tvrtke Sherwood Construction Company koja se uspjela etablirati na građevinskom tržištu i iskoristiti nagli razvoj tržišta nekretninama u Austinu.

G. Lukač prodaje svoj udio u tvrtki 1996. godine i vraća se u Hrvatsku gdje se priključuje vodećoj osiguravajućoj kući Croatia Osiguranje d.d. U težnji za bržim napredovanjem u veljači 1997. godine odlazi u Europsku banku za obnovu i razvoj (EBRD) u kojoj počinje raditi kao financijski analitičar.

Do početka rada u Quaestusu, g. Lukač je radio na poziciji glavnog bankara u Uredu EBRD-a u Zagrebu i bio je odgovoran je za različite projekte kreditiranja i ulaganja dioničkog kapitala u sektorima građevinskih materijala, prehrambene industrije, turizma i farmaceutske industrije. Isto tako je radio na EBRD-ovim projektima u područjima električne energije, prometa i nafte i plina, te je tijekom 2002. i 2003. godine vodio devet projekata ukupne vrijednosti veće od 160 milijuna eura.

2003. godine g. Lukač s partnerima osniva Quaestus Private Equity gdje i danas radi na poziciji direktora. 2007. godine s partnerima osniva Quaestus Savjetovanje i Quaestus Invest.